Pilljobb

Jag håller nu på med det sista finliret, målning bakom stuprännorna. Riktigt pilligt!



Nu har kommuen fått upp gatbelysningen ända bort till vår hörntomt längst ner på gatan. Riktigt snygga är de också!


Skaffat oss lite ny energi!

Vi har tagit oss ett par dagar ledigt! Tror det var välbehövligt, för idag var vi igång med målningen igen och det gick lättare än på länge. Inte mycket kvar nu...

Alvin har varit hos mormor och vi har fått hjälp av både Tobias och Petter. Tack!

Skitväder!

Målningen går framåt, men sakta! Vädret vill väl inte att vi ska slita ut oss...Skvätter lite regn titt som tätt, men idag har vi kommit ganska långt med andra strykningen. Garaget är i stort sett färdigmålat. =)

Svärföräldrarna har hjälpt till med målningen och Alvin har varit ute hos Pappa och Ann i Alsjöholm. Det är guld värt med hjälp!

Ändringen av nyans på färgen blir faktiskt bättre än jag trodde. Riktigt nöjd!

Vi har ändrat oss...

Efter mycket velande och ett nytt besök i färgaffären så har vi bytt brytning på det vita inför nästa strykning. Vi ska nu ha exakt samma kulör som på fönster och dörrar. Nu målar  vi med S0502Y!

Har inte blivit något målande för vår del idag. Alvin vaknade med feber och vi beslutade oss för en vilodag! Imorgon tar vi nya friska tag...


Har vi valt rätt nyans?

Nu, när vi åtminstone närmar oss att bli klara med den första strykningen, håller vi på att utvärdera om vi valt rätt nyans. Vår färg heter S500-N - och vi är nöjda med den. MEN! Fönster och dörrar har S502-Y. De båda nyanserna mot varandra gör att fönster och dörrar ser "inrökta" ut (fönster och dörr sitter ju monterat i garaget). Men när vi från början jämförde provbit mot fönster så såg det bra ut.

Blir en ny vända till färgaffären idag...




Målning på schemat även idag!

Vi målar och målar...men ändå går det sakta framåt! De flesta stora ytor är iaf målade en gång, bara lite kvar på baksidan.



Målning dag 2 - Nu börjar det bli vitt!

Idag har vi målat en hel del av huset. Vi fick värdefull hjälp av svärmor och svärfar samt barnpassning av min mamma! Men vi har ändå flera dagars jobb kvar...






Målningen är påbörjad!

Efter mycket velande angående färgsättningen så bestämde vi oss i fredags! Det blir helvitt! Men hur kan färgen vit finnas i så oändligt många brytningar?!?

Idag påbörjades målningen och vi kan redan konstatera att det här kommer ta tid!








Första invändiga bilderna

Inte för att det är så mycket att se, men jag tänkte ändå lägga ut de första invändiga bilderna. 

 

   

1. Groventré.   2. Sovrum och badrum.   3. Två små sovrum. 

    

4. Vardagsrum.  5. Köksdel mot öppna vardagsrummet.  6. Föräldrasovrummet


Garageporten

Bildbeviset på att garageporten är på plats. Fast vi har inte testat fjärrkontrollen än... Nu i kommande vecka ska fönsterna komma på plats. Spännande! 

Tanken är ju att vi ska måla huset inom kort också. Måste ta tag i färgval nu till veckan.


RSS 2.0