Vi har ett hus!

Kan knappt fatta det, men vårt hus är snart färdigt utvändigt. Takpannorna är det senaste som kommit på plats.

I veckan som kommer ska de montera dit fönster och dörrar. Sen ska det vara färdigt att måla...men vilken färg? Känns som ett stort beslut.

Ljusgråa takpannor

Oj, snart dags för målning

Jag har varit lite seg med uppdateringarna med anledning av allt midsommarfirande. Vi var i alla fall nere vid bygget i torsdags eftermiddag innan våra duktiga byggare tog en välförtjänt midsommarhelg. De berättade att de hoppades vara klara med allt utvändigt arbete senast under vecka 27. Takpannorna läggs i slutet på kommande vecka och sedan ska ju även fönster och dörrar sättas in. Garageporten kom nu i veckan, fast den är inte uppmonterad. Martin ser fram emot att testa fjärrkontrollen till porten...

Efter vecka 27 var det alltså fritt fram för oss att börja med målningen. Något som vi mentalt inte förberett oss på ännu. Och vad ska vi ha för färg? Förslag? Vi har hela tiden sagt att det ska vara vitt, men jag har samtidigt blivit lite sugen på svart... Men man kanske kan kombinera det och göra några detaljer svarta eller tvärtom?








Börjar ta form...

Idag har de fått på taket (dock inte pannorna), så nu får det börja regna om det vill! Fast det hoppas vi inte nu till midsommar. De jobbar på snabbt och hoppas huset ska vara klart utvändigt nästa vecka.

Så här ser huset ut idag :)


Den stora dagen!

Idag är den stora dagen. Huset har kommit! Är så lycklig, äntligen känns det lite mer verkligt.

Självklart har jag varit flitig med kameran idag. Här bjuds ni på ett urval av bilder!









Imorgon...

Imorgon kommer de första väggarna till huset! Jippi! Som vi har längtat...

Blir massor med bilder imorgon!

Haha...väntan blev väldigt kort!

Snacka om att vi blev förvånade när vi kom ner till bygget idag! Garaget stod där med väggar, takstolar, dörr och fönster!
Kan samtidigt avslöja att på tisdag kommer de börja resa huset...




Nu kommer väntan...

Nu är även plattan till huset gjuten och därmed kommer en lång väntan. Plattan måste torka innan väggarna kan sättas upp! Har inte riktig koll på hur långe man måste vänta (beror nog lite på väder oxå), men drygt lär det bli.

Fast vi har lite andra beslut som måste fattas. Vilket hörnbadkar ska vi ha? Kakel och klinker måste också beställas...

Så här fin är iaf plattan nu =)


Gjutning på g!

Blev glatt överaskad idag när jag gick upp till bygget. Garageplattan är gjuten och huset står redo att gjutas det oxå =)


Tråkigt med helg...

Nu vill vi att det ska hända saker med huset varje dag, så tråkigt att även byggarna måste ha helg =( Fast det är dem värda!

Men innan de gick på ledighet hann de iallafall isolera garageplattan...



och börja med golvvärmeslingorna...


Garage

Idag har de börjat med garaget. Ser stort ut, men det är väl bara bra eftersom det även ska innehålla en förrådsdel. De har dragit ännu mer vvs-rör också, trots det dåliga vädret. Duktiga hantverkare!




Det tar sig...

VVS:arna har varit och dragit fram rören i plattan och byggarna har isolerat den.
Nu väntar vi på gjutningen!


Grunden växer fram

Äntligen har de börjat med grunden.

Hörnen är utmätta...


...singel utlagt...


...och stommen till grunden är på plats och radonslang utrullad!

Problem *suck*

När de skulle börja med plattan märkte byggarna att tomten lutade 70 cm och höjderna mot gatan stämde inte heller. Grovplaneringen var inte riktigt gjord. Efter en del diskussioner med kommunen fick vi iaf rätt. De står för iordningställandet av tomten, men vi har förlorat nästan två veckor i tid.

Stötte på berg igen, så det fick sprängas en hel del.

Små framsteg!

Vi är glada varje dag det händer något nytt.

Elskåpet är på plats


De har dragit fram avlopp och vatten


Materialet till plattan väntar på att användas

Här ska vårt hus stå...

Grovplaneringen av tomten startade i april. Från att ha varit tät skog började tomten växa fram. Det har krävts mycket grävande, bortforsling av jord och det har även sprängts en hel del (tur att vi köpte den grovplanerad).





RSS 2.0