Lojala mot bygden - till slut

Ytterdörren i groventrén är på plats. Eller... Ytterdörren till huvudentrén är på plats i groventrén. Rätt dörr på fel plats. Eller vice verca. Ingen katastrof i sig. Men det löser sig säkert.

Från början ville vi ha Kährs trägolv (så klart). Den omotiverade stora prisskillnaden mot Tarkett gjorde att det faktiskt blev Tarkett som vi valde. Som Nybrobo tog det så klart emot, men nu är ordningen återställd. Nu ligger omkring 100 m2 Kährsgolv levererat i huset. Tack för det, Sören! Golvet i sig är inte särskilt exklusivt; 3-stav ek.


Kakel och klinkers i badrummen

Efter många om - och ännu fler men - börjar äntligen badrummen att ta form. Proccessen har varit lång. Inte bara i valet av plattor, utan även i valet av entreprenör. Nu känner vi att det blir ett jättebra resultat. Plattorna har levererats (från Italien) och några har till och med kommit på plats på väggarna. Det blir mycket vitt även i badrummen, men vi har även kompletterat det med fondvägg eller fondpelare i båda badrummen.

I tvättstugan och entrén är plattorna i en grå/svart nyans.


Bergvärme

Vi har ju valt att inte följa kommunens rekommendationer att ansluta oss till fjärrvärme. Istället valde vi bergvärme och nu har vi ett nätt litet borrhål ner i berget på vår baksida. Vi ser fram emot låga driftkostnader!


Bruten - eller obruten - det är frågan

Målar-Fredde har gjort ett storartat jobb den sista månaden. Det blev mycket mer jobb än vad han hade tänkt sig, men nu är alla väggar, tak och lister färdigmålade. Allt i vitt - så klart. Dock hade vi lite beslutsångest för valet av nyans på väggarna. Obruten vit - vilket kan få fönster, dörrar och kök att se gula ut - eller bruten vit vilket smälter in bättre mot övriga detaljer, men blir en nyansskillnad mot tak. Vi valde det sistnämnda (S0502-Y).


Tack kommunen - asfalteringen är gjord

Äntligen är hela vägen ända ner till oss asfalterad. Först nu känns det som att vi kan börja planera trädgården, då vi nu kan fastställa alla höjdnivåerna. På första bilden ser man "vår" vändplats.


Köket anländer

Jag ska försöka sammanfatta vad som hänt under min senaste passiva bloggmånad. Det är faktiskt en hel del, vilket är glädjande.

Köket från HTH har kommit. Än är det inte uppsatt dock. Det jobbet påbörjas nog inom någon vecka. Köket som vi valde heter VIT KVADRAT och till det ska vi ha rostfria vitvaror (märkligt ord) från MIELE.


RSS 2.0